Održavanje web sajtova

održavanje web sajtovaOdržavanje web sajtova i internet marketing su najvažnije karike u privlačenju i zadržavanju posetilaca (klijenata) na svakom web sajtu. Kvalitetno izrađen web sajt je osnova za dobar početak poslovanja vaše internet prezentacije ali web sajt mora pratiti dinamiku Vašeg poslovanja i trendove web dizajna kako bi ostao posećen i dobro rangiran na pretraživačima.

Da li je Vašem sajtu potrebno održavanje?

Većini vlasnika web sajtova jeste.

Bez obzira što je sasvim prirodno da ćete nakon izrade sajta želeti da imate što manje troškova, a dobijete što više od svog sajta, koliko god da je dobar Vaš sajt, njegov kvalitet vremenom opada. Da bi funkcionisao besprekorno, sajt mora uvek da bude svež i dinamičan.

Iako je sajt prilikom prvobitne izrade kreiran da bude funkcionalan i dobro pozicioniran kod Google pretraživača, ukoliko se dugo ne menja, počeće da pada na sve nižu poziciju u rezultatima pretrage, sve manje ljudi će ga posećivati, i na kraju će postati nevidljiv.

Nakon nekog vremena, možete doći u situaciju da shvatite da je sav novac koji ste uložili u izradu sajta uzalud izgubljen, jer više niko ne može da Vas pronađe na internetu.

Da biste izbegli ovakav scenario, morate svom sajtu obezbediti profesionalno i konstantno održavanje.

Šta se podrazumeva pod održavanjem web sajta?

Profesionalno održavanje sajta ne podrazumeva samo unos novih podataka, tekstova, slika i video sadržaja, već i ažuriranje i backup baze podataka, rad na sigurnosti sajta, izgradnju linkova i ažuriranje softvera sajta.

Ukoliko izaberete nas da održavamo Vaš sajt, bilo na mesečnom nivou ili po zahtevu, posavetovaćemo Vas i definisati zadatke koji će biti obavljani u okviru održavanja, a zavise i od Vaših zahteva i međusobnog dogovora.

U održavanje sajta spada:

yes Ažuriranje teksta, slika i grafičkih elemenata sajta
yes Optimizacija dostavljenog materijala za internet medij
yes Backup sajta
yes Praćenje statistike posećenosti, analize i izveštaji
yes Rad na faktorima na sajtu radi poboljšanja SEO sajta
yes Izgradnja linkova
yes Održavanje sigurnosti sajta na internetu
yes Konsultacije u vezi poboljšanja web sajta i njegove promocije
yes Ostali vidovi promocije (e-mail, društvene mreže i slično)
yes Rešavanje problema u funkcionalnosti sajta, popravka grešaka i slično

Comments are closed